Jyväskylän Yliopiston Rehtorin tervehdys

Jyväskylän seminaari, sittemmin kasvatustieteellinen korkeakoulu ja Jyväskylän yliopisto, yhdessä Jyväskylän lyseon, kesäyliopiston ja muiden oppilaitosten kanssa on tehnyt Jyväskylästä koulukaupungin ja synnyttänyt lempinimen Suomen Ateena. Jyväskylän yliopiston strategiaan kuuluu edelleen suomenkielisen sivistyksen perinteen jatkaminen ja sen yhdistäminen moderniin kansainvälisyyteen.

Jyväskylän yliopistosta on tullut kansainvälinen ja monikulttuurinen tiedeyhteisö, jossa opiskelee ja työskentelee jo satoja ulkomaalaisia. Useat Suomen Akatemian huippuyksiköt, akatemiaprofessorit ja kansainväliset FiDiPro-professorit ovat nostaneet Jyväskylän yliopiston Suomen arvostetuimpien tiedeyliopistojen joukkoon ja myös kansainvälisesti tunnetuksi. Kielet ja kulttuuri kuuluvat yliopiston tutkimuksen ja opetuksen vahvuuksiin.

Jyväskylän yliopiston puolesta toivotan Athenis Finlandiae –kulttuuriviikolle parhainta menestystä.Matti Manninen
Rehtori
Jyväskylän yliopisto

Takaisin


etusivu tervetuloa ohjelma ilmoittautuminen ja hinnat majoitus uutiset tuotteet kuvagalleria yhteistyökumppanit yhteystiedot Athenis Finlandiae arkisto latine in english facebook youtube traileri