Ne Mainiot Helleenit

Maija-Leena Kallela
Juhani Sarsila

Vanhat kunnon kreikkalaiset osoittautuivat ilmeisen hyviksi ennustajiksi sanoessaan, että ihmiset tulisivat puhumaan heistä kaikkina aikoina. Sanojensa ja tekojensa ansiosta helleenit ovat ansainneet pysyvän paikan Kleion, historian muusan temppelissä.

NE MAINIOT HELLEENIT vie lukijan lähes tuhannen vuoden aikamatkalle. Hän kohtaa mm. lainsäätäjiä, kuninkaita, valtiomiehiä, runoilijoita, hulluja tai säkenöivän nerokaita filosofeja sekä ihmisen osaan paneutuneita näytelmäkirjailijoita ja tuimia tai julmia tai odottamattoman humaaneja sotaherroja. Antiikin retoriikan hengessä kirja pyrkii opettamaan, viehättämään ja liikuttamaan lukijaa. Ja kuten historian luojia aina, näitäkin suuria hahmoja seuraa joukko eloisia anekdootteja.

Kirjan kaikkiaan 47 tarinaa kerrotaan kolmella kielellä: suomeksi, englanniksi ja latinaksi. Kuhunkin niistä liittyy päähenkilön taustaa selvittävä pieni elämänkertateksti.


etusivu tervetuloa ohjelma ilmoittautuminen ja hinnat majoitus uutiset tuotteet kuvagalleria yhteistyökumppanit yhteystiedot Athenis Finlandiae arkisto latine in english facebook youtube traileri