Jyväskylä on sivistyskaupunki

Jyväskylä, Suomen seitsemänneksi suurin kaupunki on yksi maamme viidestä merkittävimmästä kaupunkiseudusta. Tänä vuonna 175-vuotisjuhlaansa viettävässä muuttajien suosikkikaupungissa on asukkaita nyt 133 000.

Jyväskyläläisten koulutustaso on hyvä, tutkintoja suorittaneiden ja korkean asteen koulutuksen saaneiden osuudet ovat korkeammat kuin maassa keskimäärin. Yliopisto- ja koulukaupunkimme ilmapiiri on nuorekas. Elävä kaupunki houkuttaa niin uusia asukkaita kuin vierailijoitakin.

Jyväskylä tunnetaan nimenomaan koulutuskaupunkina. Suomenkielisen koulutuksen perinteet ja menestyvät yliopisto sekä muut oppilaitoksemme ovat luoneet Jyväskylästä yhden keskeisimmistä koulutuskaupungeista. Tällä hetkellä myös koulutusvienti on vahvaa. Yliopisto on yksi merkittävimmistä Jyväskylän toimijoista. Sen vaikutukset säteilevät laajalti myös yrityselämään. Kansainvälisyys on voimavara ja opiskelijat tuovat virkeyttä.

Jyväskylän kaupunki uudistaa palvelurakenteita ja organisaatiotaan. Kulttuuri tukee monella tavalla hyvinvointia. Jyväskylässä on vilkasta ja elinvoimaista kulttuurielämää ja muun muassa korkeatasoista kuorotoimintaa. Kannustamme kuntalaisia myös omatoimisuuteen, terveisiin elämäntapoihin ja toimintakyvyn ylläpitämiseen. Athenis Finlandiae –tapahtuma rikastuttaa Jyväskylän monipuolista tapahtumatarjontaa. Avoin tapahtuma tarjoaa monenlaista mielenkiintoista. Herkistytään kuuntelemaan vaikkapa perinteistä Harjun iltasoittoa latinaksi.

Toivotan tapahtumalle menestystä!Markku Andersson
kaupunginjohtaja

Takaisin


etusivu tervetuloa ohjelma ilmoittautuminen ja hinnat majoitus uutiset tuotteet kuvagalleria yhteistyökumppanit yhteystiedot Athenis Finlandiae arkisto latine in english facebook youtube traileri